De docenten

Robert

Mijn naam is Robert-Jan van Egmond. Ik ben geboren in 1973 te Renkum. Lange tijd heb ik in Delft gewoond alwaar ik wiskunde aan de TU Delft heb gestudeerd. Ik heb drie zoons die bij hun moeder in Delft wonen. Nu ik in Wageningen woon, ben ik weer terug bij mijn roots. Ik heb weer contact met een jeugdvriend waar ik muziek mee maak: hij op keyboard, ik op de klarinet en we zingen er ook bij.

Ik houd van nieuwe dingen doen. Toen ik al een tijd wiskundedocent was, vroeg mijn buurjongen die uit Pakistan afkomstig is, of ik hem Nederlands kon leren. Ondanks het feit dat ik toen nog geen ervaring hiermee had, zei ik gelijk “ja” en het ging erg goed, hij haalde al zijn taaltesten en kon daardoor civiele techniek gaan studeren. Ik was niet alleen trots op mijn leerling, maar ook op mezelf en ik dacht ‘hier moet ik mee doorgaan’. Ik geef nu al een aantal jaar Nederlands en ik vind het erg leuk om te doen.

Ik houd van mensen om me heen. Ik ga elke dinsdagavond zwemmen met gehandicapten die ik help als vrijwilliger. Het geeft een goed gevoel om iets voor anderen te kunnen betekenen, maar het is ook gewoon hartstikke gezellig. Een goede sfeer vind ik ook belangrijk tijdens de lessen.  Ik vind het leuke van docent zijn, dat je veel met mensen werkt, en dat je als Nederlander ook dingen oppikt uit andere culturen.

Vrienden en collega´s zeggen over mij dat ik open, betrouwbaar en flexibel ben en prettig om mee samen te werken.

Lukkien

Ik ben Lukkien Hoiting. Ik ben geboren in Hoogeveen en heb de eerste twintig jaar  van mijn leven in een klein Drents dorpje gewoond. Ik heb aan de kunstacademie in Arnhem gestudeerd en Nederlands in Nijmegen.

Ik heb NT2 lessen gegeven aan jongeren en aan volwassenen. Het is fijn om iets te kunnen betekenen voor iemand. Ik vind het boeiend om NT2 lessen  te geven, omdat ik dan in contact kom met mensen uit andere culturen.  

Zo heb ik tien jaar in Portugal gewoond. Ik vind dit een fijn land en ik wilde de Portugese cultuur beter leren kennen. Het was zeker een verrijking. Toen mijn man overleed, ben ik teruggegaan naar Nederland. Ik heb twee kinderen en vier kleinkinderen. Ze wonen in de buurt en ik vind het erg leuk om iets met mijn kleinkinderen te ondernemen.

Ik hou erg van de natuur en wandel en fiets graag. Daarnaast heb ik veel interesse in kunst en werk ik ook zo af en toe als kunstenaar. Pianomuziek is favoriet bij mij. Ik luister graag naar de muziek van Einaudi.

Neem voor meer informatie of aanmelden direct contact met mij op: