Skip to main content

De docent

Robert

Mijn naam is Robert-Jan van Egmond. Ik ben geboren in 1973 te Renkum. Lange tijd heb ik in Delft gewoond alwaar ik wiskunde aan de TU Delft heb gestudeerd. Ik heb drie zoons die bij hun moeder in Delft wonen. Nu ik in Wageningen woon, ben ik weer terug bij mijn roots. Ik heb weer contact met een jeugdvriend waar ik muziek mee maak: hij op keyboard, ik op de klarinet en we zingen er ook bij.

Ik houd van nieuwe dingen doen. Toen ik al een tijd wiskundedocent was, vroeg mijn buurjongen die uit Pakistan afkomstig is, of ik hem Nederlands kon leren. Ondanks het feit dat ik toen nog geen ervaring hiermee had, zei ik gelijk “ja” en het ging erg goed, hij haalde al zijn taaltesten en kon daardoor civiele techniek gaan studeren. Ik was niet alleen trots op mijn leerling, maar ook op mezelf en ik dacht ‘hier moet ik mee doorgaan’. Ik geef nu al een aantal jaar Nederlands en ik vind het erg leuk om te doen.

Ik houd van mensen om me heen. Ik ga elke dinsdagavond zwemmen met gehandicapten die ik help als vrijwilliger. Het geeft een goed gevoel om iets voor anderen te kunnen betekenen, maar het is ook gewoon hartstikke gezellig. Een goede sfeer vind ik ook belangrijk tijdens de lessen.  Ik vind het leuke van docent zijn, dat je veel met mensen werkt, en dat je als Nederlander ook dingen oppikt uit andere culturen.

Vrienden en collega´s zeggen over mij dat ik open, betrouwbaar en flexibel ben en prettig om mee samen te werken.

Neem voor meer informatie of aanmelden direct contact met mij op: